miércoles, 29 de octubre de 2014




Des de l'Associació La Mussara i El Moviment per la Pau, MPDL, ens posem en contacte amb vosaltres per oferir-vos el següent programa de Formació per a Dones Nouvingudes, programa formatiu dirigit a les dones estrangeres , adequat a les
necessitats formatives que garanteixin la capacitació de relació com a ciutadà participatiu i en igualtat de condicions.
Aprofundir en el coneixement dels drets i afavorir el seu accés. Per aquest motiu són formacions relatives als següents àmbits:
coneixement dels drets i deures dels ciutadans, coneixement de la societat d’acollida, marc jurídic, recursos y serveis públics existents i funcionament administratiu.

Un cop finalitzat el curs que consta de 8 sessions, es lliurarà un certificat vàlid per aportar en la tramitació de l’informe d’arrelament, l'informe d'integració en la tramitació de les renovacions i, sobretot,  de la nacionalitat espanyola. Davant les multiples denegacions i exigents requisits per dur a terme aquestes tramitacions, l'aportació d'aquest certificat pot ajudar a demostrar la "integració" en cas de no respondre adequadament a les preguntes que els registres demanen en aquests moments.

 Horari de les sessions:
de 10:00 a 12h
Dies: 30 d'octubre, 6,13,20,27 de novembre i 4,11, 18 de desembre
 
 
Els continguts del curs son els següents:
 
 
Expectatives del grup envers  Formació de drets, entorn i  societat d'acollida
Dinàmica 1:  Societat catalana, tradicions, cultura, institucions.  Informació pràctica sobre nacionalitat
Dinàmica 2:  Informació per treballar a Catalunya.
Dinàmica 3: Tipus d’habitatge; lloguer, compra, hipoteques, etc.
Dinàmica 4: Dret a tenir Drets. Una visió global dels drets humans. Dinàmiques orientades a conèixer i familiaritzar-se amb els Drets Humans Juguem junts i amb pau amb “el joc dels drets humans”
Dinàmica 5: El dret de salut a Catalunya
Dinàmica 6:  El sistema educatiu a Catalunya
Dinàmica 7: Funcionament del serveis socials a Catalunya. Aprofundiment en el respecte per la igualtat de tracte i la no discriminació per origen racial o ètnic.
Dinàmica  8:  Visita social i cultural: Museu d’Història de Catalunya, Catalunya en miniatura, etc. (lloc encara per determinar)
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario