jueves, 20 de marzo de 2014

PROJECTE APS (Aprenentatge i Servei)


* Què fem?

 
- Establir dos projectes d’Aprenentatge i Servei:

1. Activa’t a l’Estudi: neix del fruit del treball en xarxa dels agents socioeducatius del barri de Sant Crist de Badalona (aquest és el tercer any que l’implementem).
2. Reforç a l’Estudi:  és el primer any que s’implementa i és coordina en el barri de la Pau, sorgeix mitjançant el Pla Comunitari de dit barri  i l’implicació dels agents socioeducatius

- Oferir un entorn educatiu integral on els infants i joves es puguin relacionar amb el món acadèmic-educatiu més enllà de la relació professor-alumne.

- Formar els/les joves en continguts pedagògics i tècnics per a què puguin desenvolupar una tasca educativa amb valors.

- Proporcionar als infants un context favorable que l’ajudi a seguir el currículum i assolir hàbits d’organització en l’estudi. A més a més, aprofitar totes les oportunitats que tenen al seu voltant per desenvolupar-se acadèmicament i com a persona.


* Com ho fem? 
Els joves -monitors/es- ofereixen un servei de voluntariat, de suport a l’escolarització i alhora adquireixen uns coneixements, una formació en  pedagogia, dinàmiques de grup, avaluacions i tasques organitzatives.  A més a més,  amb el suport i assessorament d’una educadora, aquests/es monitors/es porten a terme tasques de reforç escolar i hàbits d’estudi amb  infants de primària,  en cinc escoles públiques i l’Esplai Esquirol, dos dies a la setmana; aplicant una  metodologia participativa, cooperativa, basada en l’educació en valors i realitzant evaluacions diàries, tant de les activitats com dels processos interactius  amb el infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario