lunes, 30 de mayo de 2011

cuinem dolços del marroc!

Des de fa poques setmanes, a l'entitat ha arribat un grup nou de dones d'origen marroqui amb moltes ganes d'apendre. tres cops per setmana s'alfabetitzen amb l'arab i un cop cada 15 dies ens ensenyen a cuinar dolços bonissims.
a continuació os donem les dos primeres receptes.

RAIR:

INGREDIENTS: 1 kilo farina de blat,  1 grapat de farina groga, aigua tebia, un grapat de sal, i una mica d'oli.
ES barreja tot, la massa no ha de quedar enganxosa. i es desa descansar uns 15 min.
posar en un vol oli. Es posa una mica d'aquest oli a les mans i es fa una bola, es torna a possar una altre vegada oli a les mans i es fa una altre bola, i així fins acabar la massa.
ES torna a deixar descansar uns 5 min.

en el bol del oli es posa una mica de mantega i es defa amb una mica més d'oli.
la bola s'aplana i es posa una mica de la barreja de l'aoli amb la mantega i es fan tres doblecs, es torna a posar oli amb mantega i es divideix per la meitat. ha de quedar com una crep a capes de forma retengular.
per acabar es posa en una planxa o paella amb una miqueta d'oli, i s'escalfa a banda i banda.

En aquesta direcció podreu veure un exemple de com es fa

www.youtube.com/watch?gl=ES&hl=es&v=CZCojuBkras

aqui deixo unes mides dels ingredients  que he trobat per fer el mateix:
3/4 DE HARINA BLANCA
1/4 DE SMIDA (SEMOLA DE TRIGO FINA)
AGUA TEMPLADA
SAL
UN POQUITO DE SMIDA PARA PONER EN EL MEDIO DE LAS CAPAS DEL RAIF.
ACEITE DE GIRASOL 3 MEDIDAS, CON UNA MEDIDA DE MANTEQUILLA FUNDIDA Y TEMPLADA.

__________________________________________________________________________

Galetes:

Ingredients:
1 tassa i mitja de oli de girasol
1 sobre de llevat
1 tassa i mitja de sucre
1 ou.
2 tasses de farina

Tot es posa en un bol i es remou, després es posa més  farina fins que no s'enganxi la massa a les mans.
un cop feta la massa es fan unes boletes aplanades i es fiquen al forn uns 15 min. han d'estar torradetes per sobre.

BON PROFIT

No hay comentarios:

Publicar un comentario