martes, 8 de marzo de 2011

taller "Movil de vespes"

Movil de vespes fetes per els infants de l'esplai


pas a pas:

cos: 
Inflar un globus petit i embolicar amb  tires de paper de diari amb cola d'empaperar. aquesta tècnica es diu " paper machè". A la part dels ulls s'ha de posar amb relleu paper de diari com si fosin pilotetes, i posar per sobre més tires de diari per unificar-ho al cos. NO posar diari on es lliga el globus per poder treure'l.
un cop sec el cos,  es punxa el globus i es treu. Ha d'estar del tot sec per que si no el paper es contrau i es desfà. Pots tapar el foradet amb paper maché. i deixar que és sequi abans de pintar.
UN cop tot està sec, és pinta com una abella o com els nens vulguin amb pintura temperà.

Ales:
Les ales es poden fer de diferents formes, peró a l'esplai la vem fer d'una forma sencilla que la podien fer els infants sols.
es va agafar cartolina i els infants van dibuifar com uns antifaç / ulleres.  van deixar les vores i la part de dintre la van treure amb un punxó.
Per acabar es posa paper de celofan groc enganxat amb cola.

Potes:
Per les potes van fer xurros amb paper de pinocho negre i ho van enganxar amb cola. Com hi havia que no se l'hi enganxava bé li van posar una mica de celo.

Cordill:
Per poder penjar les abelles les monitores li vem cosi un fil de pescar amb una agulla corva.

Eixam:
Es va dibuixar com una caca d'arare gegant en una cartolia i després cada plec es va envoltar amb paper de celofan groc. també es va posar fil de pescar per poder-ho enganxar.

Penjar-ho
En un pal de plàstic que teníem es van fer forats on pasar els fils de pescar de les  vespes  i l' eixam. Algunes vespes es van penjar de l'eixam.

No hay comentarios:

Publicar un comentario