jueves, 28 de enero de 2010

personatge de filferro

Moltes vegades els adults tendim a pensar que els infants necessiten moltes joguines i sobretot aquelles que surten anunciades, sobretot d'aquelles uqe fan moltes coses gracies a les piles, Peró això es només un mite. Des de fa mots anys els esplais amb molt poc material aconseguim que els mes petits juguin, gaudeixin i tinguin molta il·lusió , a vegades és una capsa buida de cartó, altres un diari i revistes velles etc. i ara ho hem tornat a fer amb un tros de filferro i una mica de llana.




com ho hem fet:

1- hem mesurat el tros de fil ferro que ens feia falta i ho hem repartit a cada infant.
2- hem mostrat un esquema del que seria un cos proporcionat, i per facilitar la feina hem posat els centímetres que havien de tenir cada part del cos
per exemple: per un ninot de 7 '5 cm. de llargada ( aquesta mida es molt petita, heu de fer les proporcions)

  • el cap ha de mesurar 1cm
  • el coll 1/2 cm
  • el cos 2cm
  • el cul 1/2 cm
  • les cames 3 cm
  • Els peus 1/2
  • els braços que van des del final del coll fins on comencen les cames mesura aprox 3 cm.
Ara només s'ha de muntar, s'ha de tenir en compte que el filferro que agafem per fer des del cap fins als peus a de ser prou llarg per fer el cap el cos i les cames d'un sol cop. Una vegada estigui el cos muntat s'afegeix el fil ferro que serà els braços. Desprès s'envolica tot amb llana de colors, corda o cinta. per fer-ho més personal pots posar en el cap una fotografia de qui ho ha fet i apa a jugar amb els ninus!!

vam estar jugant amb els nostres personatges durant molts dies i vam fer moltes aventures increïbles només amb filferro i llana!

Aquesta activitat es va realitzar amb infants a partir de 7 anys. les messures no sempre son exactes pero els ninus sempre queden molt divertits!

No hay comentarios:

Publicar un comentario