viernes, 29 de abril de 2011

corona/ diadema mediaval


Aquesta corona es va realitzar amb el grup d'infants de l'esplai per assistir a la festa medieval que es realitza a Badalona a l'abril, amb una mica d'ambientació. Volíem que fos un taller ràpid ja que a part de la corona també es van fer escuts de cartró per anar ben disfressats.
Les corones son Unisex, ( Es pot donar exemple de pel·lícules on homes tenien diademes semblants com per exemple al "Senyor de los anillos") així que tots i totes poden fer el taller. nosaltres el vam fer amb infants d'entre 3 a 11 anys. els petits van necessitar més ajuda, però aquesta li pot donar el monitor o els infants més grans.

Material: 
- Tisores
-Llapis o boli
- Fulls  re utilitzats
- Gomets
- Retalls de cartolines brillants (optatiu)
- Purpurina ( optatiu)
- Retolador permanent negre( amb el normal també serveix, però taca si no vas molt en compte) (optatiu)
- Cola blanca (optatiu)
- Goma Eva tamany DNA3 ( la goma Eva, son làmines com de espumeta. Es pot trobar a tendes de manualitats com Abacus).
- Corda
- Maquina de foradar

Realització:
plantilla: si es vol que el taller sigui ràpid, el monitor portarà preparada una plantilla feta amb paper re-utilitzat DNA4. ( nosaltres vam enganxar dos papers en horitzontal per que un és massa curt, i amb els dos papers es poden fer dos plantilles). si no importa que el taller duri mes temps els infants més grans poden fer ells les seves  plantilles.

Base de la corona: 
Es posa la plantilla a sobre de la goma Eva ( la goma eva pot ser de qualsevol color) i es calca amb bolígraf o llapis. Per calcar es millor fer-ho entre dos per que la plantilla no es mogui.
No s'ha 'utilitzar tota la amplada de la Goma eva DNA3 en horitzontal, sobra un tros, però no es llença ja que es pot utilitzar per aquest taller o d'altres.
Després es  retalla. A les puntes es fan dos furats.
A part s'agafa un quadrat dels retalls que sobren de fer les corones també amb dos forats. Encara no es monta la corona!!

Decoració:
Com decorar es optatiu, nosaltres ho vam fer amb gomets per el voltant i al mig es va posar un diamant fet amb retalls de cartolines brillants però si no es tenen retalls es poden posar més gomets o retalls de cartolines normals o no cal fer el diamant. 
Si es vol fer més elaborat es poden fer cenefes amb purpurina.
si es vol fer com a la imatge els bordes de color negre s'ha de fer amb molt de compte per que si no es taca tota la corona per que triga en assecar-se d'aquest material.

Muntatge:
Primer s'agafa una corda, en el nostre cas es va utilitzar "escubidus" per que tenim molt, pero es pot utilitzar altre material com cordill de cuir, corda de pita, llana etc..
si mireu la última foto veureu com es monta. S'agafan dos cordes , una es posa en un costat i en un forat del cuadradet, i l'altre a l'altre costat.
Es posa en el cap de l'infant per fer la mida, i es fa una trena  de quatre per que quedi més maco. Al final de la trena es pot posar una bola o alguna cosa per adornar.


Llest, ja tenim una corona / diadema medieval!!.
Temps de durada amb les plantilles fetes i el material preparat a taula: entre 20 i 30 min. amb grans i 40 amb els petits. aquest temps es  si es fa una corona una mica treballada si es posen nomes els gomets i no es fa trena al final es molt mes rapit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario